Актуелно

Министар Вулин: БиХ пуних шест година ћути о томе ко је покушао да убије Вучића

13.10.2021.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин је током гостовања у јутарњем програму телевизије Пинк истакао да шест година Босна и Херцеговина није урадила баш ништа да открије ко је покушао да убије Александра Вучића у Поточарима...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин је током гостовања у јутарњем програму телевизије Пинк истакао да шест година Босна и Херцеговина није урадила баш ништа да открије ко је покушао да убије Александра Вучића у Поточарима.

„Ми радимо на томе, ја сам сигуран да ћемо ми бити у стању да поднесемо одговарајућу оптужницу, да ћемо пронаћи бар извршиоце, док не пронађемо налогодавце, док не пронађемо организаторе. То је нешто што је требало да уради Босна и Херцеговина, не ми. То се десило на њиховој територији. То се десило на простору који они апсолутно контролишу, пред камерама читавог света. Знате, у том тренутку тамо су били од бившег америчког председника Kлинтона, па до министра спољних послова Турске, ако се не варам, па је ту било неколико председника влада, министара. Уосталом, био је Бакир Изетбеговић, он је дочекао Вучића, био је тамо. И све камере овог света су пратиле сваки милиметар, сваки покрет су пратиле, само никако не можемо да идентификујемо ко су они који су покушали да убију Александра Вучића", истакао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

„То вам је као са Олујом, сви се слажу, чак и Хаг се слаже да је то био злочин и етничко чишћење, али злочин за који нико није био одговоран. То је била нека врста елементарне непогоде, зато се и зове Олуја, вероватно је то идеја, тако је и са покушајем убиства Александра Вучића. Значи Александра Вучића нису покушали да убију у Сребреници. Јасно је, дакле, да је ту било нешто, али ко је био у питању, нема везе. Морамо да сазнамо, морамо да сазнамо не само због Александра Вучића, који опет говори да то не сме да наруши односе између наших земаља. Морамо то да расветлимо због себе. Морамо да расветлимо зато што је то у питању покушај убиства", изричит је био министар полиције Александар Вулин.