Актуелно

Стeфaнoвић и Сиjaртo рaзгoвaрaли o мoгућнoстимa зa унaпрeђeњe сaрaдњe двe држaвe

20.02.2019.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом о досадашњој сарадњи две државе, које су оценили добром, истакавши уједно да постоји простор за њено даље унапређење...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом о досадашњој сарадњи две државе, које су оценили добром, истакавши уједно да постоји простор за њено даље унапређење.

На маргинама Шесте министарске конференције Будимпештанског процеса, која се одржава у Истанбулу, Стефановић и Сијарто су током билатералног састанка размотрили и могућности заједничке борбе Србије и Мађарске против кријумчарења људи.

Имајући у виду да је Будимпештански процес форум који има за циљ унапређење система управљања миграцијама, министри Стефановић и Сијарто су разговарали и о изазовима које са собом носи мигрантска криза.

Они су се сагласили да су миграције и важно безбедносно питање и да је потребно заједнички радити на његовом решавању.