Актуелно

Министар Вулин: Београд је сигуран и безбедан град, српска полиција заслужује захвалност

20.05.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изразио је саучешће породици страдалог хрватског држављанина Матеја Периша, чије је тело нађено прекјуче у Дунаву, код Аде Хује, и истакао да на телу младића није било никаквих трагова насиља, као и да је српска полиција дала све од себе да се овај случај расветли...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изразио је саучешће породици страдалог хрватског држављанина Матеја Периша, чије је тело нађено прекјуче у Дунаву, код Аде Хује, и истакао да на телу младића није било никаквих трагова насиља, као и да је српска полиција дала све од себе да се овај случај расветли.

„Нема трагова насиља, из онога што смо испратили кроз камере и кроз истрагу, ништа није указивало на то да је он нека жртва напада или на било који начин мотивисаног. Пронашли смо га, ја изјављујем саучешће његовој породици. Желим им да нађу мир, јер то је једино што можете да пожелите у овом тренутку. Српска полиција је заиста дала све од себе, наши професионалци Полицијске управе за град Београд су радили изузетно, све јединице су се трудиле и Жандармерија и њихови рониоци, Речна полиција, Управа криминалистичке полиције на томе да провери, да истражи да ли се ту нешто десило. Дакле, сви су дали све од себе, жао нам је што се потрага завршила овако, али то је истина и до истине се једноставно морало доћи“, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк.

Министар полиције Вулин је поновио да је Београд сигуран и безбедан град и да у овом случају није било никаквог насиља.

„Оно што је важно, и осталим грађанима Србије, то је да знају да је Београд сигуран и безбедан град, да овде нема никаквог насиља које може да се повеже са националним, или зато што неко није из Београда. Ово је сигуран и безбедан град и наравно да нам је због породице Периш било јако важно да ово расветлимо, али нам је било важно и због Београда, да се образ наше престонице не црни, јер нема разлога“, рекао је министар Вулин.

Kако је истакао министар унутрашњих послова, представници хрватске полиције су се захвалили српској полицији на изузетно професионалном раду, као и да српска полиција заслужује захвалност не само за овај случај, већ за сваки дан у којем штите нашу државу и закон.

„Чули сте представнике хрватске полиције, њихове криминалистичке полиције који су се захвалили српској полицији на изузетно професионалном раду. Ми смо дали све од себе. Урадили смо све оно што професионалци треба да ураде, жао ми је што је овакав резултат, али то је једноставно истина. Српска полиција заслужује захвалност и за овај случај, али заслужује захвалност за сваки дан у коме је једина брана између нас и зла и у коме је оно што чини наш живот нормалним и оно што чини наш живот вредним живљења и зато, кад год можете и на утакмици и на улици, помозите својој полицији, она је ту због вас“, поручио је министар полиције Александар Вулин, гостујући на ТВ Пинк.