Актуелно

Пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“

02.09.2023.
У оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“, припадници Министарства унутрашњих послова у суботу, 2. септембра од 10 часова на Ади Циганлији, организоваће дружење са децом којој ће кроз едукативне радионице приближити рад полиције, али и указати на основе безбедног понашања (травнати део прекопута Лидла, са Макишке стране)...

У оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“, припадници Министарства унутрашњих послова у суботу, 2. септембра од 10 часова на Ади Циганлији, организоваће дружење са децом којој ће кроз едукативне радионице приближити рад полиције, али и указати на основе безбедног понашања (травнати део прекопута Лидла, са Макишке стране).

Деца и родитељи имаће прилику да се упознају са превентивним пројектима које спроводи Министарство, али и да савладају вештине безбедног понашања у саобраћају и ванредним ситуацијама.

Циљ радионица је да се код деце подигне свест о штетности и последицама насилног понашања у стварном и дигиталном свету, да им се укаже како да препознају различите видове насиља и дискриминације, али и да се информишу о начинима помоћи, подршке и заштите.

Током дружења, од 10 до 17 сати, малишани ће, уз асистенцију припадника Специјалне антитерористичке јединице, имати прилику да се пењу на вештачку стену и уживају у ватрогасној пени.

Посетиоце ове манифестације очекује низ занимљивих игара, предвиђене су и симболичне награде, али и дружење са рониоцима Жандармерије, припадницима Специјалне антитерористичке јединице, Управе криминалистичке полиције, саобраћајне полиције, Управе полиције и Полицијске управе за град Београд.

Министарство унутрашњих послова позива родитеље да са децом дођу на Аду Циганлију да заједно и безбедно започнемо нову школску годину.