Актуелно

Ухапшени након туче и пуцњаве у Новом Београду осумњичени за више кривичних дела

20.06.2019.
ПУ за град Београд

Број: 531/19
20. јун 2019. године


Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Н. К. (1999), С. С. (2000) и В. Ш. (1999) због постојања основа сумње да су извршили више различитих кривичних дела.

Осумњиченом Н. К. на терет се стављаjу кривичнa делa тешко убиство у покушају, затим недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, као и насилничко понашање.

В. Ш. се сумњичи да је извршио кривична дела подстрекавање на тешко убиство и насилничко понашање, док се С. С. терети за насилничко понашање.

Они се сумњиче да су јутрос око 8 часова у Новом Београду напали полицијског службеника у цивилу и још једну особу, након што је полицајац покушао да их легитимише, јер су претходно напали једног таксисту.

Ова тројица младића су најпре, како се сумња, испред једног локала брзе хране у Улици маршала Толбухина у Новом Београду учествовали у тучи, након чега су покушали да побегну тако што су насилно зауставили такси возило.

Пошто таксиста није хтео да им отвори врата, они су почели да ударају рукама по аутомобилу, што је приметио полицијски службеник у цивилу, који је био ван службе, и који је заједно са једним пријатељем покушао да спречи насиље над таксистом.

Након тога је, како се сумња, један од тројице младића испалио хитац у њиховом правцу и ранио у пределу леве руке тридесетогодишњег младића који је, заједно са полицајцем, покушао да спречи насиље.

Тројица нападача су потом зауставили насилно друго такси возило, како би побели, али су брзом реакцијом полиције убрзо заустављени и ухапшени.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву.