Актуелно

Због сумње да су извршиле више коруптивних кривичних дела ухапшене три особе

12.06.2019.
МУП

Број: 487/19
12. јун 2019. године

Припадници Министарства унутрашњих послова – Сектора унутрашње контроле, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су три особе, док су против још једне поднели кривичну пријаву у редовном поступку, због сумње да су извршили више коруптивних кривичних дела.

Полиција је ухапсила Ј. П. (1980), полицијску службеницу Полицијске управе Нови Сад, због постојања основа сумње да је извршила кривична дела злоупотреба службеног положаја и трговина утицајем, Новосађанина Н. Б. (1978) и црногорског држављанина М. В. (1985), због постојања основа сумње да су извршили кривична дела трговина утицајем и фалсификовање исправе.

Против полицијске службенице З. Д. (1965) поднета је кривична пријава у редовном поступку због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да је полицијска службеница Ј. П., на захтев Н. Б. извршила проверу у систему МУП Републике Србије о постојању биометријских докумената на име Милош Беговић. Након што га је Ј. П. обавестила да документа на наведено име не постоје, Н. Б. је, са циљем крађе идентитета, на име Милош Беговић прибавио фалсификовани уговор о купородаји непокретности на територији Новог Сада, фалсификовану италијанску личну карту, изводе из матичне књиге рођених и књиге држављана.  

Осумњичена Ј. П. је, како се сумња, питала колегиницу З. Д. да ли на основу те документације може да прими захтев за издавање личних докумената, што је она потврдила. Н. Б. је обећао Ј. П. да ће јој, за ту услугу дати 1.500 евра, по издавању личних докумената.

Након договора, осумњичени црногорски држављанин М. В., 6. јуна подноси фалсификовану документацију са захтевом за издавање личних докумената, на основу којих му осумњичена З. Д. издаје личну карту, 8. јуна, са фотографијом М. В., а на име Милоша Беговића и заприма захтев за издавање путне исправе, коју му издаје 11. јуна 2019. године.

Полиција је осумњиченим Ј. П., Н. Б. и М. В. одредила задржавање до 48 часова и они ће након тога, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву, док је против З. Д. поднета кривична пријава у редовном поступку.