Актуелно

Ухапшен осумњичени да је оштетио буџет Републике Србије за више од 12 милиона динара

26.11.2021.
ПУ Суботица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, у сарадњи са Одсеком пореске полиције у том граду, у оквиру акције „ГНЕВ“  ухапсили су Д. Д. (1988) из Суботице због постојања основа сумње да је извршио кривична дела пореска утаја, пореска превара у вези са порезом на додату вредност и угрожавање наплате пореза и пореске контроле и на тај начин оштетио буџет Републике Србије за више од 12 милиона динара.

Сумња се да је он у протекле три године као одговорно лице једне предузетничке радње, у намери избегавања плаћања ПДВ-а, отуђио опрему ове фирме, без евидентирања у пословним књигама.

Осумњичени је, такође, подносио пореске пријаве неистинитог садржаја и на основу њих неосновано остварио поврат ПДВ-а, а у намери да сакрије предмете пореске контроле и угрози наплату пореза, пословне књиге и документацију овог привредног друштва учинио недоступним надлежним органима.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Суботици.