Актуелно

Возили под дејством алкохола, психоактивних супстанци и без возачке дозволе

16.10.2021.
ПУ за град Београд

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова у Београду искључили су ноћас из саобраћаја три возача који су возили под дејством алкохола, психоактивних супстанци, без возачке дозволе, а један приведен по налогу за издржавање затворске казне.

Око поноћи  у Цара Душана полиција је зауставила је возило, којим је управљао четрдесетогодишњи мушкарац и  дрога тестом утврдила да је возио под дејством кокаина и канабиса, као и да је возио  без возачке дозволе. Он је доведен у службене просторије и против њега ће бити поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Око два часа, саобраћајна полиција у Карађорђевој улици исључили су из саобраћаја двадесеттшестогоодишњег мушкарца, за којим је била расписана потерница.Такође, алкотестирањем  возача утврђено је присуство 0,77 промила алкохола у крви, док је дрога тест показао да је позитиван на канабис. Возач је доведен у службене просторије и  по налогу упућен на задржавање затворске казне. 

Сат времена касније,  полиција је зауставила  двадесетогодишњег возача  марке „опел корса“ и дрога тестом је утврдила да је управљао возилом под дејством канабиса. Возач је задржан у службеним просторијама и против њега ће бити поднета одговарајућа прекршајна пријава.