Актуелно

„Одбрана слободе" – снага Војске Србије и Министарства унутрашњих послова

10.05.2019.
Војска Србије и Министарство унутрашњих послова приказали су данас у Нишу своју снагу, припремљеност и способност на паради „Одбрана слободе“, на којој је учествовало 4.000 војника и полицајаца, 300 возила и 40 летилица. Дефиловали су пешадијски, моторизовани и ваздухопловни ешалони, а приказани су и техника и наоружање Војске Србије и Министарства унутрашњих послова...

Војска Србије и Министарство унутрашњих послова приказали су данас у Нишу своју снагу, припремљеност и способност на паради „Одбрана слободе“, на којој је учествовало 4.000 војника и полицајаца, 300 возила и 40 летилица.

Дефиловали су пешадијски, моторизовани и ваздухопловни ешалони, а приказани су и техника и наоружање Војске Србије и Министарства унутрашњих послова.

Грађани Ниша уз ешалоне припадника Војске Србије могли су да виде ешалоне Интервентне јединице полиције, Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, Полицијске бригаде и чете коњаника, мотоциклиста Управе саобраћајне полиције, Сектора за ванредне ситуације, као и ешалоне ветерана Министарства унутрашњих послова и полазника Центра за основну полицијску обуку.

У дефилеу моторизованих возила приказана су возила Министарства унутрашњих послова, међу којима су и борбена оклопна возила „Лазар“ и „Милош“, као и борбена возила полиције М11 и М15, а на небом изнад Ниша прелетели су и хеликоптери Министарства унутрашњих послова С 76 Сикорски, Бел 212 и Газела СА 341.

Председник Републике Србије Александар Вучић на крају параде истакао је да је Србија данас обележила на импресиван начин Дан победе над фашизмом и још једанпут показала како враћа дуг онима који су створили слободу.

„Србија је слободна земља и никоме неће дозволити да њена слобода буде угрожена.

 На вас смо поносни, ви сте понос Србије и ваш рад, труд, марљивост, опремљеност и обученост оцењујем са врло добро“,рекао је председник Вучић припадницима војске и полиције који су узвратили узвиком: „Служимо Србији“.