Архива

Стефановић и повереница за заштиту равноправности о наставку обука полицијских службеника

06.02.2017.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић о даљој реализацији заједничких активности две институције у циљу унапређења равноправности грађана и грађанки Србије...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић о даљој реализацији заједничких активности две институције у циљу унапређења равноправности грађана и грађанки Србије.

На састанку је посебно било речи о наставку обука полицијских службеника и службеница под називом „Препознавање и реаговање на дискриминацију“, које се спроводе у организацији Повереника за заштиту равноправности и Мисије ОЕБС-а у Србији, а којe су далe значајне резултате у заштити грађана и грађанки, посебно из мањинских и маргинализованих група.

Министар Стефановић нагласио је значај квалитетне сарадње министарства и институције Повереника, указујући на помаке пре свега у специфичним областима рада полиције где је повећан ризик од дискриминације.

Обучавање полицијских службеника, како је нагласио Стефановић, веома је значајно за рад полиције у заједници и за снажније приближавање грађанима.

„Због тога ће Министарство унутрашњих послова наставити да подржава обуке које спроводи заједно са повереницом за заштиту равноправности, које ће довести до веће ефиканости полиције и боље заштите грађана“, истакао је министар.

Повереница Јанковић нагласила је да истраживања јавног мњења показују да грађани и грађанке имају поверења у институцију Повереника и полицију у борби против дискриминације  и да је исправно реаговање од велике важности у раду запослених у Министарству унутрашњих послова.

„Захваљујући доброј сарадњи напредак је приметан, а томе доприноси и показано интересовање полицијских службеника и службеница током обука, као и свест о значају унапређења поштовања људских права у нашем друштву“, истакла је повереница Јанковић.