Архива

Потписан Меморандум са Краљевином Норвешком и Уједињеним нацијама

19.01.2018.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, амбасадор Краљевине Норвешке у Београду Арне Санес Бјорнестад и шеф Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге у Србији Грем Тиндал потписали су данас у Београду Меморандум о разумевању за спровођење пројекта „Подршка Краљевине Норвешке Министарству унутрашњих послова“...
Потписан Меморандум са  Краљевином Норвешком и Уједињеним нацијама
Потписан Меморандум са  Краљевином Норвешком и Уједињеним нацијама
Потписан Меморандум са  Краљевином Норвешком и Уједињеним нацијама
Потписан Меморандум са  Краљевином Норвешком и Уједињеним нацијама
Потписан Меморандум са  Краљевином Норвешком и Уједињеним нацијама

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, амбасадор Краљевине Норвешке у Београду Арне Санес Бјорнестад и шеф Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге у Србији Грем Тиндал потписали су данас у Београду Меморандум о разумевању за спровођење пројекта „Подршка Краљевине Норвешке Министарству унутрашњих послова“.

Стефановић је истакао да ће донација Краљевине Норвешке од 1,7 милиона евра омогућити јачање капацитета Управе криминалистичке полиције у дигиталној форензици, као и у складиштењу и уништавању заплењених наркотика.

„Потписани Меморандум је још једна потврда унапређења сарадње између Норвешке и Србије, која нам је омогућила да наше јединице буду боље опремљене и  ефикасније у извршавању својих задатака“, рекао је Стефановић.

Он се захвалио Краљевини Норвешкој на донацији и подсетио да ово није први пут да та држава помаже Србији, с обзиром да је и у претходном периоду донирала 4,1 милиона евра.

„Захваљујем се и Канцеларији УН за пројектне услуге у Србији на подршци на пројектном орјентисању, јер желимо да кроз правилну употребу донираних средстава учинимо више за наше полицајце како би били ефикаснији у обављању свог посла и на тај начин осигурали да грађани Србије буду безбеднији“, закључио је Стефановић.

Амбасадор Бјорнестад истакао је да Норвешка са задовољством помаже Србији у борби против криминала као глобалног проблема који погађа сваку земљу на свету.

„Србија је позната као добар партнер у борби против криминала и сарадња наших криминалистичких полиција је на добром нивоу. То партнерство ће свакако бити настављено и унапређено“, рекао је Бјорнестад.

Шеф Канцеларије УНОПС-а у Србији похвалио je напоре које Министарство унутрашњих послова улаже како би осигурало безбедност грађана Републике Србије и владавину права.

„Овај пројекат ће допринети и унапређењу безбедности и владавине права у Србији, а допринеће и спровођењу плана за остварење циљева Агенде Уједињених нација за одрживи развој до 2030. године“,  рекао је Тиндал.