Архива

Ухапшени осумњичени за трговину наркотицима и фалсификовање новца

19.01.2016.
ПУ за град Београд

Бр: 34/16
19. јануар 2016. година

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије у две одвојене акције на територији Београда ухапсили су осумњичене да су се бавили трговином наркотицима и фалсификовањем новца.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, полиција је ухапсила Б.С. (1975) и Ђ.П. (1994), као и М.Ј. (1977), која се сумњичи да је починила кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Полиција је осумњиченог Ђ.П. ухапсила приликом препродаје хероина, а претресом стана, који су осумњичени изнајмили у циљу чувања дроге, заплењено је 25 пакетића са око 15 грама хероина, 63 грама марихане, око 20 грама семше парацетамола и кофеина, електронска вагица и електронски млин са траговима хероина.

У акцији Интервентне јединице 92, ухапшен је В.К. (1963), код кога је пронађено 28 новчаница различитих серијских бројева у апоену од 500 евра, а за које се основано сумња да су фалсификоване.

Против осумњиченог је поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је починио кривично дело фалсификовање новчаница.