Архива

Министар најоштрије осудио понашање председника НПСС на конференцији за новинаре

15.03.2016.
Министарство унутрашњих послова Републике Србије

Бр. 185/16
15. март 2016. година

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић најоштрије је данас осудио понашање председника Независног полицијског синдиката Србије Момчила Видојевића који је на конференцији за новинаре најгрубље извређао начелницу Одељења за медије и комуникације Министарства Биљану Поповић Ивковић.

„Као министар унутрашњих послова, најоштрије осуђујем такав говор према једној жени, колегиници из Министарства унутрашњих послова. То није начин да се води синдикална борба. Та борба се води за права запослених, а не служи за омаловажавање оних који другачије мисле“, истакао је Стефановић.

Министар је рекао да је овакво Видојевићево понашање скандалозно за некога ко себе жели да прикаже као особу која ради у интересу грађана.

„ Уместо да покаже да је полицијски позив професија плементих, часних и честитих људи, он је показао апсолутни примитивизам и на најгрубљи начин увредио не само своју колегиницу, већ и све жене у Министарству и у Републици Србији“, додао је Стефановић.

Министар је нагласио да је недопустиво да било који човек, а поготово неко ко носи значку и хоће да представља униформу која је симбол заштите грађана Србије, на тако бруталан, вулгаран и непримерен начин вређа жене .

„Шта онда могу да очекују друге жене о којим би такав полицајац требао да се брине“, закључио је министар полиције.