Архива

Ухапшени осумњичени за напад на полицајце

31.01.2017.
ПУ Нови Сад

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бечеју ухапсили су мештане С. Б. (46) и П. П. (24), због основане сумње да су напали службено лице у вршењу службене дужности, а против брата С. Б. (36) поднеће кривичну пријаву за исто дело, у редовном поступку.

Они се терете да су испред Дома здравља, под дејством алкохола, напали и лакше повредили полицајце који су дошли поводом обавештења од здравствених радника да је брат С. Б. повређен приликом пада са бицикла.

С. Б. и П. П. су задржани до 48 сати, по одобрењу јавног тужиоца, а судија за претходни поступак одредио им је притвор до 30 дана.

Са осумњиченима је био и двадесетдвогодишњи мештанин који је вређао полицијске службенике, па му је прекршајни судија изрекао казну затвора до 30 дана. Због тога што је ногом оштетио службени ауто, против њега ће бити поднета и кривична пријава за уништење и оштећене туђе ствари.

Током истраге утврђено је да је брат С. Б. заправо доживео саобраћајну незгоду возећи аутомобил који је полиција касније пронашла у атару. Будући да је, том приликом, оштетио металне бранике на прелазу преко канала, он се терети и за кривична дела угрожавање јавног саобраћаја и уништење и оштећење туђе ствари, као и за прекршај вожње неприлагођеном брзином условима пута.