Архива

Хапшење због превара у Центру за социјални рад

24.01.2017.
МУП

Број: 58/17

24. јануар 2017. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, поступајући по пријави Градског центра за социјални рад Београд и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, ухапсили су три раднице Центра за социјални рад – Одељења у Земуну, због постојања основа сумње да су починиле кривично дело превара.


Постоје основи сумње да су Б.П. (1960), М.К. (1966) и Н.К. (1963), од 2010. до средине 2014. године, у намери прибављања противправне имовинске користи за 19 лица сачиниле већи број решења о једнократној помоћи за особе које нису евидентиране као корисници центра у Земуну и на тај начин оштетиле буџет града Београда за више од милион и седамсто хиљада динара.


Сумња се да је Б.П. та решења оверавала печатом Одељења центра за социјални рад Земун, иако је знала да нису веродостојна и да су сачињена без спроведене процедуре и без евидентирања у електронском систему Центра. 
На овај начин осумњичене су довеле у заблуду Одсек за рачуноводство Центра за социјални рад у Земуну да обави исплату једнократне помоћи.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће уз кривичну пријаву бити приведене Трећем основном јавном тужилаштву.