Архива

Расписан интерни конкурс за начелнике десет полицијских управа

01.02.2017.
МУП

Број: 89/17

01. фебруар 2017. године

Министарство унутрашњих послова, у склопу реформских процеса који треба да допринесу јачању професионализма и принципа једнаких могућности, започело je спровођење интерног конкурса расписивањем огласа за попуну радних места начелника десет подручних полицијских управа.

Подсећамо да је Министарство унутрашњих послова прво у државној управи прописало услове које запослени треба да испуне за одређена радна места, a који ће праву примену остварити управо кроз интерне конкурсе.

Транспарентан поступак избора кандидата, заснован на објективним мерилима, са унапред дефинисаним критеријумима селекције, омогућиће стварање система напредовања заснованог на принципима професионализма, транспарентности и делотворности.

Интерни конкурс за начелнике десет полицијских управа, као и сви наредни интерни конкурси, имају за циљ да код повећају мотивацију запослених за остваривање бољих  резултата рада, као и да се ојача свест да су знање, способност и вештине које кандидати поседују кључни критеријуми за напредовање.

Успостављањем система позитивне селекције запослених, кроз доследну примену законских и подзаконских аката, стварају се услови за јачање капацитета Министарства, усклађивање са савременим стандардима у области каријерног напредовања, а све у циљу обезбеђења личне и имовинске сигурности грађана.