Архива

Осумњичен за незаконит лов

19.01.2017.
ПУ Нови Сад

Припадници Министарства унутрашњих послова су, непосредно након извршеног кривичног дела незаконит лов, на ловишту „Ратно острво“ у Шангају, пронашли осумњиченог 55-годишњег Новосађанина.

Постоји основ сумње да је он, 17. јануара, убио срну и лане, а у непосредној близини лица места, полиција је код њега пронашла ловачки карабин, који је био у легалном поседу његовог брата.

Престресом куће осумњиченог, полиција је пронашла близу 400 комада муниције, две пушке, пригушивач и четири оквира за муницију, од којих један за аутоматску пушку. Поред овог илегалног оружја, у истој кући полиција је пронашла још седам ловачких пушака и три пиштоља, који су били у легалном поседу Новосађанина и његовог брата.

Непосредно пре претреса куће, син осумњиченог је сакрио четири пушке, од којих су две биле у илегалном поседу, па ће против њега бити поднета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дело прикривање.

Сво оружје је одузето из разлога безбедности, а полицијски службеници ће, за оружје у легалном поседу, поднети предлог за спровођење управног поступка како би им се и то наоружање трајно одузело.

Након извршеног вештачења и прикупљања материјалних доказа, против осумњичених биће поднете одговарајуће кривичне пријаве, у редовном поступку.