Архива

Заплена више од осам килограма марихуане

01.04.2017.
МУП
Заплена више од осам килограма марихуане
Заплена више од осам килограма марихуане
Заплена више од осам килограма марихуане

Број: 272 /17

1. април 2017. године

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, након интензивног оперативног рада, данас су запленили већу количину опојне дроге и ухапсили двојицу продаваца наркотика. Код браће Б. Ж. (37) и Н. Ж. (40) из Крагујевца, којима је одређена мера задржавања у трајању до 48 сати, пронађено је 8 килограма и 863 грама марихуане у сувом стању, 23 грама хашиша, 17,6 грама кокаина, 3,3 грама спида и 0,5 грама канабиса. 

Полиција је Б. Ж. затекла у једном локалу са тројицом уживаоца из Крагујевца, непосредно након извршене купопродаје опојне дроге. У породичној кући Б. Ж. и Н. Ж. пронађена је највећа количина наркотика, око 8,8 килограма марихуане. Поред пронађене марихуане, од Н. Ж одузета су два пиштоља која је илегално поседовао и специјализован шатор коришћен за узгајање индијске конопље.

Б. Ж. и Н. Ж. ће у законском року, уз кривичну пријаву, бити спроведени Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Против Н. Ж. поднета је кривична пријава због сумње да је извршио и кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.