Архива

Осам особа ухапшено због сумње да су кријумчариле људе преко државне границе

07.11.2017.
МУП

Број: 891/17
07. новембар 2017. године

Након вишемесечне међународне истраге усмерене на спречавање кријумчарења људи, припадници Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК), у сарадњи са полицијским службеницима из Београда и Суботице, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су осам особа на територији Београда и Суботице.

Ова организована криминална група сумњичи се да је од прве половине септембра до друге половине новембра 2017. године организовала пребацивање преко државне границе између Србије и Мађарске више од 100 илегалних миграната, којима су потом омогућили недозвољени транзит до Аустрије.  

Ухапшени су Ж. Ј. (1981), Б. А. (1978), Б. С. (1973), С. А. (1982), А. Р. (1992) и Т. М. (1985), сви из Београда, као и двојица држављана Пакистана П. С. (1992) и М. М. (1985).

Организована криминална група, коју су предводили Ж. Ј. и Б. А. осумњичена је да је обезбедила за илегалне мигранте, који су на недозвољен начин ушли на територију Србије, прихват у Београду и то преко ухапшених држављана Пакистана, а затим су организовали њихов превоз до границе са Републиком Мађарском.

Након недозвољеног преласка у Мађарску ова група је организовала мигрантима и транзит аутомобилима преко територије Мађарске све до Аустрије.

Основано се сумња да се имовинска корист коју су остварили чланови организоване криминалне групе, за извршен транзит 108 миграната, кретала око 600 евра по једном мигранту.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити спроведени Тужилаштву за организовани криминал.