Архива

Ни MУП-у ни министру није достављен никакав снимак како полицајци наводно туку ухапшеног

23.10.2017.
МУП

Београд,

Број: 851 /17

23. октобар 2017. године

Министарство унутрашњих послова саопштава да ни Министарству ни потпредседнику Владе Републике Србије и министру унутрашњих послова др Небојши Стефановићу није достављен никакав снимак, како то спекулишу поједини медији, а на којем се наводно види како полицијски службеници у згради Полицијске управе Нови Сад туку ухапшеног Г.У.

Осумњичени Г.У. доставио је Основном јавном тужилаштву у Новом Саду снимак самог инцидента испред зграде ПУ Нови Сад због којег је и лишен слободе 4. септембра 2017. године, због основане сумње да је учинио кривична дела изазивање опште опасности и напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Напомињемо да Сектор унутрашње контроле МУП-а предузима све мере и радње из своје надлежности како би се утврдила истина о свим околностима догађаја од 4. септембра.

Да подсетимо, Г.У. је лишен слободе због сумње да је најпре теретним возилом намерно ударио и оштетио два службена аутомобила на паркингу Полицијске управе Нови Сад, након чега је одбио да се легитимише, а затим и физички напао полицијске службенике, опирући се хапшењу. Њему је, по налогу тужиоца, одређено задржавање до 48 сати, након чега је приведен тужиоцу на саслушање.

Полиција је истог дана од Г.У. привремено одузела једно путничко возило без докумената и једно теретно возило без регистарских таблица. Претходно је против њега поднета кривична пријава због сумње да је починио кривично дело фалсификовање исправе, због чега су му привремено одузета четири аутомобила високе класе.