Архива

Припадница Интервентне јединице прва допливала до Часног крста

19.01.2018.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Марина Ранковић, припадница београдске Интервентне јединице 92 Министарства унутрашњих послова, пливала је данас на Богојављење у месту Забрежје на Сави код Обреновца у друштву још 48 мушкараца за Часни крст и стигла прва.

Марина већ пет година ради у Интервентној јединици 92 Полицијске управе за град Београд и прва је и за сада једина припадница интервентних јединица МУП-а.

Она кроз свој посао сваког дана брине за безбедност и сигурност грађана, а своју одважност и способност још једном је показала на делу тиме што је и ове године учествовала у Богојављенском пливању, које је традиционално због тешких временских услова резервисано за мушкарце.

“Већ трећи пут учествујем на Богојављенском пливању. Нисам осећала хладноћу, греје ме храбро и топло срце“ рекла је Марина.

Марина Ранковић је иначе и активна чланица Иницијативног одбора за формирање Мреже жена полицајаца у МУП у оквиру пројекта „Развијање родне агенде у МУП Србије“ који подржава влада Шведске, а спроводи канцеларија шведске полиције у Београду.

Овај пројекат има за циљ да отколони или умањи препреке за веће учешће и значајнију улогу жена у полицији и подржи све иницијативе у правцу подршке женама у полицији да остваре своје потенцијале, као и да добију одговарајућу помоћ која им је потребна на њиховом путу да остваре своје професионалне и личне циљеве.