Архива

Возач курирске службе лажно пријавио разбојништво

07.03.2018.
ПУ Смедерево

Припадници Министарства унутрашњих послова у Великој Плани ухапсили су возача једне курирске службе Л. Т. (25) из Велике Плане, осумњиченог да је полицији лажно пријавио да је над њим извршено разбојништво.

Он је, 5. марта ове године, пријавио да су му два маскирана разбојника аутомобилом препречила пут, након чега су разбили стакло на возилу, посекли га ножем по руци и отели торбицу са новцем.

Полиција је оперативним радом утврдила да је Л.Т. узео око 60.000 динара службеног новца од наплате испоручене робе, након чега је пријавио непостојеће разбојништво, како би новац задржао за себе.

Такође, утврђено је и да је пријављене повреде, које су му наводно нанели разбојници ножем, осумњичени задобио приликом разбијања стакла на вратима службеног доставног возила, као и приликом утовара робе.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело лажно пријављивање, Л.Т. је одређено задржавање након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен надлежном Основном јавном тужилаштву у Великој Плани.