Архива

Пожаревачки полицајац најбољи спортиста Петровца на Млави

13.02.2018.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Пожаревачки полицајац најбољи спортиста Петровца на Млави
Пожаревачки полицајац најбољи спортиста Петровца на Млави
Пожаревачки полицајац најбољи спортиста Петровца на Млави

Припадник пожаревачке криминалистичке полиције Зоран Стојановића (43) проглашен је за најбољег спортисту Петровца на Млави у 2017. години. Ово вредно признање Спортског савеза Петровца на Млави, Стојановићу је уручено на свечаности у Културно просветном центру у том граду.

Стојановић, који је учествовао на многим тркама, маратонима и полумаратонима у земљи и иностранству, каже за „Полицију данас“, да ово признање доживљава као награду за вишегодишњи труд, рад и свакодневне тренинге и такмичења, али и наглашава да оно представља подстрек да са истим ентузијазмом настави даље.

Спортом се, како наводи, бави дужи низ година, а у последње три његова специјалност је трчање маратона. Прошле године Србију је представљао на бечком и атинском маратону, за који истиче да је један од најтежих, јер треба истрчати деоницу од 20 километара успона.

"Такмичио сам се и на полумаратонима у Сомбору, Јагодини, Крушевцу, Костолцу, Великом Градишту и Београду. У трци дугој 33 километра у Новом Саду учествовао сам са породицом, супругом, четрнаестогодишњим сином и дванаестогодишњом ћерком, који су и моја највећа подршка. Освојио сам друго место у својој категорији", каже Стојановић који се осим маратона активно бави и бициклизмом и пливањем.

Викендом Стојановић са супругом бициклом пређе између 100 и 150 километара, па је на тај начин упознао већи део Србије и Хрватске.

У наредном периоду, овај полицајац представљаће нашу земљу на сплитском полумаратону, а учествоваће и на париском маратону.

Поред спортских успеха, Стојановић, који у Полицијској управи у Пожаревцу ради 17 година, остварује и завидне професионалне резултате. Овај дипломирани правник и специјалиста форензике више пута је награђиван за професионално и предано обављање полицијских послова.