Aktuelno

Dve osobe osumnjičene da su izvršile krivično delo trgovina uticajem u Institutu za nuklearne nauke „Vinča“

08.02.2019.
MUP

Broj: 99/19
08. februar 2019. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su dve osobe zaposlene u Institutu za nuklearne nauke „Vinča“ zbog postojanja osnova sumnje da su od oštećenog, koji je takođe zaposlen u Institutu, zahtevali i primili 4.000 evra kako bi posredovali da ne bude premešten na drugo radno mesto.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo trgovina uticajem uhapšeni su odgovorno lice Sektora operative Instituta u Vinči S. K. (1982) i rukovodilac u tom Sektoru B. S. (1988).

Sumnja se da su S. K. i B. S. tražili i uzeli novac kako bi posredovali da oštećeni ne bude premešten sa radnog mesta u okviru koga je bio upućen u jednu špeditersku kuću, gde je ostvarivao značajne novčane bonuse.

Osumnjičeni B. S. uhapšen je prilikom primopredaje novca u jednom tržnom centru u Beogradu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni  Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.