Aktuelno

Stefanović obišao novoizgrađenu saobraćajnicu kod Kliničkog centra

14.07.2019.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas u Beogradu, zajedno sa ministrom zdravlјa Zlatiborom Lončarom, novoizgrađenu saobraćajnicu koja povezuje Klinički centar Srbije sa saobraćajnom petlјom pri isklјučenju sa auto-puta kod objekta Hitne pomoći...
Stefanović obišao novoizgrađenu saobraćajnicu kod Kliničkog centra
Stefanović obišao novoizgrađenu saobraćajnicu kod Kliničkog centra
Stefanović obišao novoizgrađenu saobraćajnicu kod Kliničkog centra
Stefanović obišao novoizgrađenu saobraćajnicu kod Kliničkog centra

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas u Beogradu, zajedno sa ministrom zdravlјa Zlatiborom Lončarom, novoizgrađenu saobraćajnicu koja povezuje Klinički centar Srbije sa saobraćajnom petlјom pri isklјučenju sa auto-puta kod objekta Hitne pomoći.

Stefanović je istakao da je, bez obzira što nije dugačka, reč o značajnoj deonici za građane, naročito u trenucima kada se stvore gužve u Ulici kneza Miloša i na auto-putu.  

"Sve što se dešavalo u prethodnom periodu, uklјučujući nabavku iks i gama noža, pokazuje da se radi na stvaranju bolјih uslova za lečenje pacijenata u Srbiji. To je naravno važno i za pripadnike policije, koji zbog specifičnosti posla nekada imaju potrebu za uslugama hitne medicine“, rekao je Stefanović.

Ističući da svako skraćivanje vremena stizanja do lekara znači ujedno i veću šansu da se nekom spasi život, ministar Stefanović je podsetio i da je MUP nedavno nabavio i novi helikopter sa najsavremenijom medicinskom opremom, što omogućava da lekari već u helikopteru mogu da pruže pomoć povređenom.

„Kada je reč o spasavanju života, brzina je značajan faktor i nekada je i pola minuta važno“ rekao je on.

Stefanović se zahvalio Ministarstvu zdravlјa i svim lekarima zbog brige koju pokazuju prema policijskim službenicima i članovima njihovih porodica, ali i svim građanima Srbije.

Ministar Lončar, je govoreći o novoizgrađenoj saobraćajnici čija je dužina 350 metara, istakao da je njen najveći značaj što će pacijenti u najkraćem roku moći da dobiju neophodnu pomoć lekara, bilo da je reč o Urgentnom centru ili Klinici za ginekologiju i akušerstvo. 

Kako je rekao sada će se do porodilišta stizati za pola minuta, odnosno za minut do Urgentnog centra, jer će se izbeći gužve u ulici Kneza Miloša. On je dodao i da saobraćajnica već funkcioniše, kako za kola Hitne pomoći, tako i za sve građane.

Da podsetimo, izgradnja ove deonice počela je u martu, a po završetku je postavlјeno i 14 stubova za javno osvetlјenje.