Актуелно

МУП и Министарство спорта: Заједнички рад на привлачењу страних спортиста

01.12.2023.
Министарство унутрашњих послова и Министарство спорта Србије договорили су сарадњу на привлачењу страних спортиста у Србију. Циљ ове сарадње је да се створе повољни услови за долазак и боравак младих спортиста у Србији, како би могли да се усавршавају и афирмишу у српским спортским клубовима.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова др Жељко Бркић састао се данас са министром спорта Зораном Гајићем с којим је разговарао о значају сарадње између два министарства и доласку у Републику Србију све већег броја страних држављана који се професионално баве спортом.

Државни секретар др Жељко Бркић и министар Зоран Гајић посебно су истакли значај доласка млађих категорија странаца, а који су Републику Србију препознали као реномирану за њихово спортско усавршавање и афирмисање.

Имајући у виду да је након усвајања Измена и допуна Закона о странцима, тренутно у току израда подзаконских аката, односно Правилника о ближим условима за одобрење привременог боравка странцима, учесници састанка изразили су обострану заинтересованост за креирање повољних услова за долазак младих спортиста у Србију.