Aktuelno

Uhapšeni policijski službenici i crnogorski državlјanin osumnjičeni za ubistvo u pokušaju

19.07.2019.
MUP

Broj: 629/19
19. 7. 2019. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa policijskim službenicima PU za grad Beograd, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su, u saizvršilaštvu, počinili krivično delo ubistvo u pokušaju, od kojih su dvojica policijski službenici kojima se na teret stavlјa i krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su N. J. (1982) i D. B. (1990), policijske službenike PS Palilula, kao i crnogorskog državlјanina D. V. (1993), zbog sumnje da su 30. juna ove godine, u ranim jutarnjim časovima, ispred jednog ugostitelјskog objekta u Novom Beogradu u saizvršilaštvu počinili krivično delo ubistvo u pokušaju.

Sumnja se da su uhapšeni policijski službenici, koji u tom trenutku nisu bili na dužnosti, razoružali tridesetogodišnjeg muškarca koji je u ruci držao pištolј,tako što su mu pokazali službene legitimacije. Nakon toga oštećenom prilazi muškarac, koga je policija identifikovala i za njim intenzivno traga, i zadaje mu više uboda nožem u predelu leđa.

Istovremeno, osumnjičeni D. B. i D. V. nogom zadaju oštećenom više udaraca u predelu glave i tela, dok je N. J. uzeo oružje koje je oštećeni muškarac odbacio, nakon čega je pištolј stavio za pojas i potom se udalјio sa lica mesta, umesto da preduzme neophodne zakonske radnje prema izvršiocima krivičnog dela.

Povodom ovog događaja uhapšeni policijski službenici sačinili su izveštaj neistinite sadržine.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu trojici osumnjičenih je određeno zadržavanje, nakon čega im je sudija za prethodni postupak, po nalogu tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana.