Aktuelno

Uhapšeni nakon tuče i pucnjave u Novom Beogradu osumnjičeni za više krivičnih dela

20.06.2019.
PU za grad Beograd

Broj: 531/19
20. jun 2019. godine


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su N. K. (1999), S. S. (2000) i V. Š. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više različitih krivičnih dela.

Osumnjičenom N. K. na teret se stavlјaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju, zatim nedozvolјena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i nasilničko ponašanje.

V. Š. se sumnjiči da je izvršio krivična dela podstrekavanje na teško ubistvo i nasilničko ponašanje, dok se S. S. tereti za nasilničko ponašanje.

Oni se sumnjiče da su jutros oko 8 časova u Novom Beogradu napali policijskog službenika u civilu i još jednu osobu, nakon što je policajac pokušao da ih legitimiše, jer su prethodno napali jednog taksistu.

Ova trojica mladića su najpre, kako se sumnja, ispred jednog lokala brze hrane u Ulici maršala Tolbuhina u Novom Beogradu učestvovali u tuči, nakon čega su pokušali da pobegnu tako što su nasilno zaustavili taksi vozilo.

Pošto taksista nije hteo da im otvori vrata, oni su počeli da udaraju rukama po automobilu, što je primetio policijski službenik u civilu, koji je bio van službe, i koji je zajedno sa jednim prijatelјem pokušao da spreči nasilјe nad taksistom.

Nakon toga je, kako se sumnja, jedan od trojice mladića ispalio hitac u njihovom pravcu i ranio u predelu leve ruke tridesetogodišnjeg mladića koji je, zajedno sa policajcem, pokušao da spreči nasilјe.

Trojica napadača su potom zaustavili nasilno drugo taksi vozilo, kako bi pobeli, ali su brzom reakcijom policije ubrzo zaustavlјeni i uhapšeni.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu.