Aktuelno

Pokazna vežba spasilačkih timova iz sedam zemalja

27.06.2019.
Stefanović i Čuprijan prisustvovali su pokaznoj vežbi na Bovanskom jezeru, u sklopu trodnevne Međunarodne vežbe upravlјanja posledicama vanrednih situacija "SRBIJA 2019"...

U sklopu trodnevne Međunarodne vežbe upravlјanja posledicama vanrednih situacija "SRBIJA 2019", danas je na Bovanskom jezeru održana pokazna vežba spasilačkih timova iz sedam zemalјa.

2019_06_27_Bovansko jezero_pokazna vezba

 

"U ovoj vežbi smo imali priliku da vidimo sve aspekte spasavanja lјudi u različitim situacijama, prilikom gašenja požara sa zemLje i iz vazduha, u plovilima, spasavanje iz ruševina, uz korišćenje spasilačke opreme i vazduhoplova", rekao je Goran Nikolić, načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP-a.

On je istakao da je u trodnevnoj vežbi učestvovalo više od 500 lјudi iz Srbije, Rusije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Turske, Kube, kao i predstavnici Rusko-jermenskog humanitarnog centra.

"Svi učesnici su bili na visini zadatka i vežba je protekla u najbolјem redu", zaklјučio je Nikolić.

2019_06_27_Bovansko jezero_pokazna vezba

 

Današnjoj vežbi su prisustvovali potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, zamenik ministra za vanredne situacije Ruske Federacije Aleksandar Čuprijan, kao i brojne zvanice iz zemlјe i inostranstva.