Arhiva

Uhapšen osumnjičeni da je pri pokušaju bekstva napao policajce

30.09.2017.
MUP
Uhapšen osumnjičeni da je pri pokušaju bekstva napao policajce
Uhapšen osumnjičeni da je pri pokušaju bekstva napao policajce

Broj: 790/17
30. septembar 2017. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D. Z. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pripadnici policije su jutros oko 7 časova, u Savskoj ulici, zaustavili vozilo „bmw x6“, a prilikom legitimisanja, osumnjičeni je ponudio novac policijskim službenicima kako bi odustali od dalje kontrole.

Policijski službenici su novac odmah odbili, a D. Z. je nakon toga pokrenuo vozilo kako bi pobegao. Dvojica policijskih službenika su krenuli da ga zaustave, a on im je, dok je automobil bio u pokretu, zadao više udaraca pesnicom u predelu glave i tela kako bi ih izgurao iz vozila.

Obojica su tom prilikom povređena, ali su uspeli da spreče bekstvo osumnjičenog. Prilikom pregleda vozila policija je pronašla i pištolj za koji osumnjičeni nije imao dozvolu.

Nakon utvrđivanja identiteta osumnjičenog ustanovljeno je da je za istim raspisana i sudska potraga zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, jer je kako se sumnja, aprila ove godine, u Vinči, ispalio više hitaca u tridesetdvogodišnjeg mladića i ranio ga u stomak.

Osumnjičenom D. Z. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz odgovarajuće krivične prijave, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu.