Arhiva

Susret ministra Stefanovića u Sočiju sa Šengkunom

25.04.2018.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Sočiju sa Guom Šengkunom, sekretarom Komisije za političke i pravne poslove Narodne Republike Kine...
Susret ministra Stefanovića u Sočiju sa Šengkunom
Susret ministra Stefanovića u Sočiju sa Šengkunom
Susret ministra Stefanovića u Sočiju sa Šengkunom

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Sočiju sa Guom Šengkunom, sekretarom Komisije za političke i pravne poslove Narodne Republike Kine.

Nakon susreta visokih predstavnika za pitanje bezbednosti u Sočiju, Stefanović i Šengkun su, na odvojenom bilateralnom sastanku, razgovarali o dosadašnjoj saradnji Srbije i Kine, posebno u oblasti bezbednosti.

Stefanović i Šengkun su istakli da između Srbije i Kine postoji odlična saradnja, kao i dugotrajno prijateljstvo koje će nastaviti da se razvija kroz projekat „Jedan pojas, jedan put“.

Ministar Stefanović zahvalio se Narodnoj Republici Kini na podršci i saradnji u okviru Interpola, ali i na obukama koje su pripadnicima MUP-a Srbije pružile kineske kolege, pre svega u oblasti informacionih sistema.

Kineski sekretar za političke i pravne poslove Šengkun izrazio je spremnost da se dodatno unapredi saradnja sa srpskim Ministarstvom unutrašnjih poslova u oblastima borbe protiv terorizma i sajber kriminala.

Šengkun je prihvatio poziv ministra Stefanovića da uskoro poseti Republiku Srbiju.