Arhiva

Stefanović i Pinter potpisali sporazum o otvaranju dva nova granična prelaza između Srbije i Mađarske

09.02.2018.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović potpisao je u Budimpešti sa mađarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom sporazum koji predviđa otvaranje dva nova granična prelaza između naših zemalja...
2018_02_09_Stefanovic i Pinter_Sporazum

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović potpisao je u Budimpešti sa mađarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom sporazum koji predviđa otvaranje dva nova granična prelaza između naših zemalja.

Dopunom Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju predviđeno je da se u aprilu otvori granični prelaz Rastina–Bačstentđerđ, dok će prelaz Rabe–Kibekhaza početi sa radom nakon što se obezbedi adekvatna infrastruktura, neophodna tehnička i materijalna sredstva, kao i oprema.

Ministri Stefanović i Pinter danas su imali i bilateralni sastanak na kome su razgovarali o daljem unapređenju saradnje dve policije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala koja je, prema oceni ministara, iz godine u godinu sve bolja.

Stefanović i Pinter razgovarali su i o problemu iregularnih migracija, ali i drugim važnim pitanjima u oblasti policijske saradnje.