Arhiva

Ministar Stefanović posetio povređenog policajca

29.06.2017.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je jutros na Vojnomedicinskoj akademiji saobraćajnog policajca Dejana Đorđevića na koga je juče, prilikom obavljanja redovne dužnosti kontrolisanja saobraćaja u blizini Orlovače, naletelo vozilo...
Ministar Stefanović posetio povređenog policajca
Ministar Stefanović posetio povređenog policajca
Ministar Stefanović posetio povređenog policajca

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je jutros na Vojnomedicinskoj akademiji saobraćajnog policajca Dejana Đorđevića na koga je juče, prilikom obavljanja redovne dužnosti kontrolisanja saobraćaja u blizini Orlovače, naletelo vozilo.

„On je zadobio teške povrede obavljajući svoje aktivnosti regulisanja saobraćaja na delu opštine Čukarica savesno i propisno obeležen u skladu sa zakonom. Istraga će pokazati prave razloge koji su doveli do ove teške nesreće“, naglasio je Stefanović.

Ministar je naveo da upravo zbog ovakvih primera građani treba da imaju veliko poštovanje prema policiji.

 „Policajci obavljajući svoje redovne zadatke neretko rizikuju i svoj život u nekim aktivnostima, za koje građani možda ne bi rekli da su tako opasne. Policija je tu zbog svog naroda i da štiti bezbednost svih građana koji svakodnevno učestvuju u saobraćaju“, poručio je Stefanović.

Stefanović je istakao da je dobro što je povređeni saobraćajni policajac  zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji, vrhunskoj zdravstvenoj ustanovi, u kojoj lekari preduzimaju sve što je neophodno i prognoziraju da će se Đorđević potpuno oporaviti.

 „Zahvalni smo i načelniku Vojnomedicinske akademije, svim lekarima i ovoj ustanovi zato što su uvek tu za pripadnike policije, da im pruže najbolji mogući tretman. Nadam se da ćemo uspeti da i u narednom periodu zajedničkim snagama gradimo i bolju zdravstvenu zaštitu za sve policajce, ali i da svim merama koje preduzimamo zaštitimo njihov život na bolji način“, istakao je ministar.