Arhiva

Stefanović: Ponosan sam na rezultate MUP-a, nastavićemo snažno da se borimo protiv kriminala

05.07.2018.
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin u sklopu obeležavanja godinu dana rada Vlade obišli su danas na Trgu Slobode u Subotici akciju „Policajac u zajednici“, na kojoj su pripadnici policije građanima prikazali veštine, sposobnosti, metode rada i opremu sa kojom raspolažu...
Stefanović: Ponosan sam na rezultate MUP-a, nastavićemo snažno da se borimo protiv kriminala
Stefanović: Ponosan sam na rezultate MUP-a, nastavićemo snažno da se borimo protiv kriminala
Stefanović: Ponosan sam na rezultate MUP-a, nastavićemo snažno da se borimo protiv kriminala
Stefanović: Ponosan sam na rezultate MUP-a, nastavićemo snažno da se borimo protiv kriminala
Stefanović: Ponosan sam na rezultate MUP-a, nastavićemo snažno da se borimo protiv kriminala
Stefanović: Ponosan sam na rezultate MUP-a, nastavićemo snažno da se borimo protiv kriminala

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin u sklopu obeležavanja godinu dana rada Vlade obišli su danas na Trgu Slobode u Subotici akciju „Policajac u zajednici“, na kojoj su pripadnici policije građanima prikazali veštine, sposobnosti, metode rada i opremu sa kojom raspolažu. 

Po obilasku taktičko tehničkog zbora, ministar Stefanović istakao je da je ponosan na rezultate koje je za godinu dana rada ostvarila Vlada Republike Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova i naglasio da će policija nastaviti snažno da se bori protiv kriminala.

Stefanović je ukazao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova ostvarilo je dobre rezultate u zapleni narkotika i borbi protiv organizovanog kriminala, da je razbijeno više od 14 velikih organizovanih kriminalnih grupa, ostvaren dobar rad na rasvetljavanju krivičnih dela, smanjivanju opšte stope kriminaliteta i jačanju sigurnosti građana.

„Mi ćemo nastaviti snažno da se borimo protiv kriminala. Neće biti kriminalca na ulicama Srbije koji će moći da se osećaju sigurno. To je garancija Ministarstva unutrašnjih poslova. Nastavićemo da budemo i važan segment podrške društvu u edukaciji i preventivi i da postižemo sve bolje rezultate“, istakao je Stefanović.

Predsednica Vlade Brnabić zahvalila se ministrima Stefanoviću i Vulinu na svemu što su učinili kako bi policija i vojska bili bliži građanima i time simbolično pokazali da je Vlada Srbije tu za građane, da ih obezbeđuje, štiti i njihov život učini kvalitetnijim.

„Imamo još mnogo da radimo da bi podigli Srbiju. Službe bezbednosti su dobar pokazatelj šta možemo da uradimo kada radimo svaki dan i damo sve od sebe, jer smo za relativno kratko vreme uspeli da podignemo službe bezbednosti, uložimo puno u njih i vratimo našu tehnologiju, znanje i da makar malo povratimo životni standard i tako se zahvalimo našim službama bezbednosti koje se bave najopasnijim poslom u zemlji zarad svih nas“, rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da će Vlada nastaviti da ulaže u policiju i istakla da joj je drago što je usvojen Zakon o izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti i što će od septembra krenuti u prvu fazi izgradnje stanova.

„Zahvalila bih se i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću zato što je prvi video potrebu da se službe bezbednosti vrate na svoje noge i povežu ponovo sa građanima. Mislim da mi idemo dalje hrabro tim koracima“, rekla je Brnabić.

Ministar Stefanović se zahvalio premijerki i Vladi Republike Srbije na podršci za opremanje policije.

„Ove i prošle godine nabavili smo novi kontigent vozila, unapredili  naoružanje i opremu, ali radimo i na nabavci novih helikoptera, obnovi zgrada, ulažemo više u obuku kadrova jer hoćemo da pripadnici policije budu dobro obučeni i opremljeni, kako bi smo zaštitili njihove živote i bili efikasniji u zaštiti građana i njima bili na usluzi“, rekao je Stefanović.

Ministar je poručio da je policija uvek uz svoj narod, da je uvek tu da ga zaštiti i da naša deca treba znaju da je policajac taj kome mogu da se obrate, da mu traže pomoć.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativna agencija i Ministarstvo odbrane čine jedinstven sistem bezbednosti Republike Srbije.

„Svi zajedno činimo Srbiju sigurnom, bezbednom. Tu smo da svakom našem detetu osiguramo bezbednost, pravo da se razvija, pravo da napreduje“, poručio je Vulin  i dodao da je Vojska Srbije u stanju da zaštiti integritet i svaku stopu naše zemlje.

Prema njegovim rečima, svi pripadnici Vojske Srbije daju svoj maksimum i sve od sebe da sačuvaju život i bezbednost svakog građanina.

Vulin se zahvalio predsedniku Republike Srbije Vučiću i predsednici  i svim članovima Vlade na velikom razumevanju koje pokazuju kad je u pitanju potreba za poboljšanjem standarda Vojske i ulaganje u njeno opremanje.

U okviru akcije „Policajaca u zajednici“ građani Subotice imali su priliku da se upoznaju sa veštinama i metodama rada policijskih službenika i opremom koju koriste, a program je bio posebno prilagođen najmlađim sugrađanima.

Mališani su imali priliku da se uz pomoć pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice penju na veštačku stenu, na improvizovanom pešačkom prelazu uče kako se bezbedno prelazi ulica, a u druženju sa policijskim službenicima nezaobilazni su bili vatrogasci i uživanje u  vatrogasnoj peni.

Pažnju Subotičana, kao i svakog puta pri organizacije ove kacije, privukla je četa konjanika, službeni psi, vozila i motocikli, ali i borilačke veštine koje su prikazali pripadnici Žandarmerije.

Građani su imali priliku da se upoznaju, ali i da sami oprobaju neke metode koje kriminalistička policija  koristi prilikom rasvetljavanja krivičnih dela i identifikovanja počinilaca, poput izazivanja otisaka papilarnih linija.