Arhiva

Rebić i Oricio potpisali sporazum o donaciji računarske opreme

14.12.2017.
Direktor policije Vladimir Rebić i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio potpisali su danas sporazum o donaciji računarske opreme, koja će doprineti većoj efikasnosti srpske policije u borbi protiv organizovanog kriminala i identifikaciji i oduzimanju imovine proistekle iz tih krivičnih dela...
Rebić i Oricio potpisali sporazum o donaciji računarske opreme
Rebić i Oricio potpisali sporazum o donaciji računarske opreme

Direktor policije Vladimir Rebić i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio potpisali su danas sporazum o donaciji računarske opreme, koja će doprineti većoj efikasnosti srpske policije u borbi protiv organizovanog kriminala i identifikaciji i oduzimanju imovine proistekle iz tih krivičnih dela.  

Po potpisivanju sporazuma, direktor Rebić istakao je da je Republika Srbija u skladu sa obavezama predviđenim Akcionim planom za  Poglavlje 24 – pravda, sloboda, bezbednost formirala kancelariju koja će omogućiti lakše praćenje i identifikaciju imovinske koristi proistekle iz krivičnih dela.

Osavremenjivanje IT opreme, kako je naveo, omogućiće efikasnije postupanje po finansijskim istragama i efektnije korišćenje postojećih baza podataka, ali će doprineti i poboljšanje međunarodne saradnje, kroz bržu razmenu podataka na međunarodnom nivou.

Rebić se zahvalio, Misiji OEBS-a i Ambasadi Kraljevine Norveške na opremi koja je donirana u okviru projekat „Jačanje kapaciteta srpske policije u borbi protiv korupcije“.