Arhiva

Stefanović razgovarao sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije

09.12.2017.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije o konkretnim načinima rešavanja ključnih pitanja s ciljem poboljšanja materijalnog položaja, uslova rada i regulisanja radno- pravnog statusa zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova...
Stefanović razgovarao sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije
Stefanović razgovarao sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije
Stefanović razgovarao sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije
Stefanović razgovarao sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije o konkretnim načinima rešavanja ključnih pitanja s ciljem poboljšanja materijalnog položaja, uslova rada i regulisanja radno- pravnog statusa zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Stefanović je na početku sastanka potvrdio da će do kraja godine zaposleni u MUP-u dobiti jednokratnu isplatu u iznosu od 10.000 dinara.

“Očekujemo da će do kraja sledeće nedelje na sednici Skupštine biti usvojene izmene zakona koje će to omogućiti i tada će naše službe automatski krenuti sa isplatom kako bi zaposleni ovaj novac dobili pre Nove godine” naveo je Stefanović.

Predstavnici Sindikata ocenili su kao dobru vest i to što se ministar Stefanović izborio, zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i direktorom Bezbednosno-informativne agencije Bratislavom Gašićem, i za povećanje plata od 10 odsto u bezbednosnom sektoru počev od januara.

„Kada je reč o novogodišnjim čestitkama za decu zaposlenih, lično sam inicirao tu temu na sednici Vlade i podaci o broju dece, koja imaju pravo na to, već su dostavljeni Ministarstvu finansija. Čeka se zajednički stav Vlade, po kojem će Ministarstvo unutrašnjih poslova postupati“ rekao je Stefanović.

Na sastanku je konstatovano i šta je sve od uniformi pristiglo za Žandarmeriju, Interventnu jedinicu policije, graničnu policiju, kao i da bi uskoro trebalo da stignu nove uniforme za redovni sastav policije.

Jedna od tema bila su i odela za policijske službenike koji rade u civilu, a dogovoreno je i da se oformi radna grupa od predstavnika Ministarstva i sindikata koja bi u najkraćem roku napravila predlog novog pravilnika koji reguliše ovu oblast.

„S obzirom da nam kolektivni ugovor ističe u martu, mi smo inicirali da se izvrši njegovo aneksiranje, odnosno da se produži rok važenja postojećeg ugovora na još šest meseci, kako bi sačekali donošenje izmena Zakona o policiji i da bi novi ugovor bio usklađen sa tim izmenama“ rekao je Velimir Lukić, predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije.

Predstavnici Sindikata su takođe predložili da se sva sporna pitanja po različitim osnovama, kada god je to moguće, sporazumno rešavaju, kao i da se razmotri aktivnija uloga Komisije za mirno rešavanje sporova.

Lukić je istakao i da je sindikat pokrenuo inicijativu da se uvede lična odgovornost onih starešina koje ne primenjuju procedure i pravila, propisana od strane Ministarstva, a koja se tiču prekovremenog rada i preraspodele radnog vremena.

Na sastanku je dogovoreno i da će se zajedničkim radom Ministarstva i sindikata raditi na podizanju odgovornosti starešina kako bi radno- pravni status zaposlenih bio regulisan na pravi način.